Biscuiti de casa cu nuca de cocos

• incingeti cuptorul la 180 de grade • untul trebuie sa fie la temperatura camerei •

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
9 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt calitativ - 310 g
  • zahar tos - 200 g
  • sare - 1/4 lingurita
  • faina de cozonac - 520540 g
  • esenta de cafea - 1 lingura
  • oua - 2 buc mai mari
  • fulgi de cocos

Mod de preparare


• incingeti cuptorul la 180 de grade
• untul trebuie sa fie la temperatura camerei
• amestecati-l cu zaharul pana devine pufos
• separati galbenusurile de albusuri si adaugati galbenusurile peste zahar si unt
• adaugati esenta de cafea si sarea si folositi un mixer pentru a amesteca compozitia
• cerneti faina si adaugati-o treptat compozitiei, amestecand constant cu mixerul, pe viteza mica
• umpleti aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit cu aluatul si faceti discuri sau alte diverse forme pe o tava cu hartie de copt, lasand cca 3-4 cm distanta intre biscuiti
• presarati fulgii de cocos pe deasupra
• introduceti in cuptor pentru 6-9 minute, pana devin aurii (nu maro)
• scoateti din cuptor si lasati-i sa se raceasca

Pofta buna! 

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de legume cu rasol de vita

Ciorba de legume cu rasol de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce