Biscuitii cu vanilie si migdale sunt niste prajituri pentru Craciun deosebite. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de zahar brun, curmale, nuci, unt si faina.
Biscuitii cu vanilie si migdale sunt niste prajituri pentru Craciun deosebite. Se amesteca zaharul cu sarea si ouale pana cand compozitia se albeste (cu toata increderea, mixerul la viteza maxima, veti intelege ce zic cand veti ajunge in acel punct). In robot (sau cu mana) se maruntesc curmalele, nucile, migdalele si se amesteca in compozitia de mai sus, se adauga vanilia, coaja de lamaie. Se topeste pe plita sau la microunde untul si se amesteca. La final se adauga faina care va ingrosa compozitia si o va face extrem de lipicioasa. Se toana pe o hartie de copt, se intinde intr-un strat de 1 cm folosind o alta coala de copt si se coace in cuptorul preincalzit 20-25 de minute la 180°C. Se taie in formele dorite cat e inca cald si se lasa sa se raceasca.
Biscuitii cu vanilie si migdale merg foarte bine langa un vin fiert si aromat.
Sursa acestei retete este blogul culinar In jurul mesei.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios