Biscuiti cu portocale si ciocolata

Biscuiti cu portocale si ciocolata sunt o reteta simpla de bicuiti ce poate fi cu usurinta pregatita si de o gospodina incepatoare. Pentr aceasta reteta de biscuiti aveti nevoie de ciocolata neagra, zahar, faina, unt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g ciocolata neagra (tableta
  • poate fi si ciocolata neagra cu lapte)
  • 130g margarina
  • 1 ou
  • 50g zahar
  • 250g faina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja de portocala rasa

Mod de preparare

Se amesteca bine faina cu praful de copt, apoi se adauga margarina, zaharul si oul. Ciocolata se taie in bucatele mici. In amestecul obtinut se adauga bucatelele de ciocolat, coaja rasa de la o portocala, se amesteca bine si se framanta un aluat moale.

Aluatul se pune intr-o folie de aluminiu si se lasa pentru aproximativ o jumatate de ora in frigider. Dupa ce s-a scos de la frigider, se presara faina, din aluat se intind foi cu grosimea de 5mm, apoi se decupeaza forme de biscuiti patrate, inimioare sau rotunde (cu ajutorul unui pahar) care se aseaza in tava in care s-a pus o hartie de copt. Biscuitii se tin in cuptor 10-15 minute la o temperatura de 180 de grade. Pofta buna!


Se servesc la ceai ori cafea.
Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors