Biscuiti cu martipan si caise

Se amesteca la robot toate ingredientele si rezulta un aluat care se da 1h la rece. Apoi se intinde pe masa infainata,taie forme, care se coc 12 min l

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50g caise uscate
  • 200g martipan
  • 200g faina
  • 150g zahar
  • 100g unt
  • 1ou
  • gem de caise si ceva ciocolata topita

Mod de preparare

Se amesteca la robot toate ingredientele si rezulta un aluat care se da 1h la rece.

Apoi se intinde pe masa infainata,taie forme, care se coc 12 min la 185grade, in tava tapetata cu hartie de copt

Cand ii scoatem din cuptor se lasa 2-3 min sa se racoreasca si sa se intareasca putin,daca nu se pot rupe.

Se lipesc asa calduti cate 2 cu gemul de caise si se decoreaza cu ciocolata deasupra.

Sunt fregezi dar dupa 2-3 zile devin si mai buni.
Pofta buna!

Reteta Biscuiti cu martipan si caise a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti, Walnut caramel bar cookies,

Biscuiti Cangur,

Biscuiti bicolori

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala