Biscuiti cu lapte

Se amesteca untul topit cu laptele caldut si se adauga zaharul. Apoi se adauga incet faina, in timp ce robotul merge evi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de faina
  • 100 gr de amidon
  • 225 gr de zahar tos
  • 125 gr de unt
  • 175 gr de lapte
  • 3 gr de sare
  • 8 gr de praf de copt
  • coaja rasa de la o lamiie

Mod de preparare

Se amesteca untul topit cu laptele caldut si se adauga zaharul.

Apoi se adauga incet faina, in timp ce robotul merge evident.

Se obtine aluatul care nu trebuie ametit prea mult pentru ca e destul de lipicios.

Se pune la frigider 3-4 ore sau o noapte intreaga.

Se intinde aluatul, foaie de 3-4 mm si se taie formele.

Se coc 10 minute la 200 grade, cu asta jonglati voi in functie de cuptor, imediat par moi, dar apoi se intaresc deci nu trebuie lasati sa se coloreze.

Daca vreti ii colorati de exemplu cu verde, colorant alimentar sau sirop de menta si faceti braduti.


Pofta buna!

Reteta Biscuiti cu lapte a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu gropite delicioase ,

Biscuiti bicolori ,

Betisoare cu alune

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide