Faina se amesteca cu putina sare si o ceasca de apa calda. Se adauga jumatate din cantitatea de unt si se framanta bine aluatul si se lasa apoi la rec
Faina se amesteca cu putina sare si o ceasca de apa calda. Se adauga jumatate din cantitatea de unt si se framanta bine aluatul si se lasa apoi la rece, sa se odihneasca. Se intinde o foaie care se unge pe toata suprafata cu unt, se impatureste si se framanta un sfert de ora. Se lasa din nou la rece, apoi se repeta operatia cu untul ramas. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm si se taie forme geometrice. Acestea se asaza intr-o tava si se pun la copt, la foc mediu, 20 de minute. Dupa ce s-au rumenit, se lasa la racit si apoi se lipesc cate doua cu gem de caise amestecat cu nuci tocate.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete culinare:
Cornulete cu rahat
Saratele
Cozonac moldovenesc
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post