Biscuiti cu gem de caise

Biscuiti cu gem de caise este un desert delicios pe care il puteti pregati foarte usor. Aveti nevoie de gem de caise sau daca preferati se poate folosi orice alt fel de gem de fructe.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 110 g zahar pudra
  • 2-3 linguri zahar pentru pudrat
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • 1 -2 linguri gem de caise

Mod de preparare

Biscuiti cu gem de caise este un desert delicios pe care il puteti pregati foarte usor. Incingem cuptorul la 200°C. Tapetam tavile cu hartie de copt, pentru a pune biscuitii direct in tava. Punem faina si zaharul intr-un bol si le amestecam. Taiem untul in bucati mici, il punem peste faina si amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Facem o gaura in centrul aluatului. In aceasta turnam oul batut cu laptele.

Amestecam bine. Daca aluatul este prea uscat adaugam putin lapte, iar daca este prea umed şi lipicios, putina faina. Facem bilute din aluat. Le punem in tava. In mijlocul bilutelor facem o gaura mica, dar nu pana la fund. Punem in fiecare gaura gem de caise.

Coacem biscuitii cu gem de caise timp de 10 minute la 200°C si inca 5 minute la 180°C. Cand ii scoatem din cuptor presaram zahar pudra. Pofta buna!




Biscuitii cu gem de caise se lasa sa se raceasca pe un grilaj apoi servim.
Sursa acestei retete este divainbucatarie.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu branza si mere

Desert prajitura cu branza si mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala