Se pun untul si faina intr-un castron si se amesteca pana la omogenizare dupa care se amesteca si cu zaharul. Acest amestec se pune intr-o tava de for
Se pun untul si faina intr-un castron si se amesteca pana la omogenizare dupa care se amesteca si cu zaharul. Acest amestec se pune intr-o tava de forma dreptunghiulara si se da la cuptor pentru 20-30 min. Cand este gata se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca. Smochinele uscate impreuna cu sucul de lamaie, 125 ml apa si scortisoara se pun intr-o cratita si se dau la fiert pentru 20 min . Dupa 20 min compozitia se amesteca cu mixterul(blender) pana devine ca o pasta si se aseaza deasupra blatului. Ciocolata se topeste si se pune deasupra stratului de smochine. Se lasa sa se raceasca si se taie in bucatele patrate.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala