Biscuiti cu ciocolata si smochine

Se pun untul si faina intr-un castron si se amesteca pana la omogenizare dupa care se amesteca si cu zaharul. Acest amestec se pune intr-o tava de for

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 150 g faina
  • 50 g zahar
  • 225 g smochine
  • sucul de la o lamaie
  • o lingurita de scortisoara
  • 125 g ciocolata

Mod de preparare

Se pun untul si faina intr-un castron si se amesteca pana la omogenizare dupa care se amesteca si cu zaharul. Acest amestec se pune intr-o tava de forma dreptunghiulara si se da la cuptor pentru 20-30 min. Cand este gata se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca. Smochinele uscate impreuna cu sucul de lamaie, 125 ml apa si scortisoara se pun intr-o cratita si se dau la fiert pentru 20 min . Dupa 20 min compozitia se amesteca cu mixterul(blender) pana devine ca o pasta si se aseaza deasupra blatului. Ciocolata se topeste si se pune deasupra stratului de smochine. Se lasa sa se raceasca si se taie in bucatele patrate.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc

Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala