1. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron.Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta t
1. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron.Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen. Se injumatateste aluatul.
O jumatate se framanta cu marmelada de portocale si lingura de lichior, se inveleste in folie de aluminiu, si se da la rece (1/2 ora)
Ciocolata se topeste cu lingura de lapte (din nou m-am folosit de microunde), se lasa sa se raceasca , apoi se framanta cu jumatatea de aluat ramasa, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece pentru 1/2 ora.
2. Suprafata de lucru se presara cu putina faina. Se intinde aluatul de ciocolata pana ajunge la 1/2 cm grosime. Din aluatul de portocale se formeaza un rol, care se inveleste in aluatul de ciocolata. Totul se pune la rece pentru inca 1/2 ora.
3. Cuptorul se infierbanta la 175 grade. Rolul de aluat ciocolata-portocale se taie cu un cutit ascutit in felii groase de 1/2 cm, care se vor pune intr-o tava captusita in prealabil cu hartie de copt si se vor da la cuptor pentru 15-20 min (se va auri putin partea alba a biscuitelui).
Pofta buna!
Reteta Biscuiti cu ciocolata si portocale a fost propusa de tanku pe forum culinar.ro
Alte retete de biscuiti gasiti aici:
Biscuiti, Walnut caramel bar cookies,
Biscuiti Cangur,
Biscuiti bicolori
Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...
Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarellaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala