Inainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin). Intr-un bol se pune smantana calda, peste care se a
Inainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin).
Intr-un bol se pune smantana calda, peste care se adauga drojdia si mierea. Se amesteca si se lasa 10 minute deoparte.
Intre timp amestecam pe masa, sau intr-un bol, faina, laptele praf, cele 2 oua, cardamonul, untul topit (sa nu fie fierbinte) si sarea. Dupa ce se adauga si celelalte, smantana, drojdia si mierea, ne apucam de framantat.
Se framanta cam 20 minute, pana aluatul devine foarte elastic.
Se lasa la crescut 45 minute.
Dupa ce a crescut aluatul (se dubleaza compozitia) ne apucam de facut biscuitii. Eu am intins o foaie si i-am taiat cu un pahar pe unii, iar pe ceilalti, am rulat o foaie dupa care am taiat bucati de 1 cm. Formele sunt la alegere.
Ii recomand a se consuma la cafea, pentru ca sunt dulci, iar cafeaua cu cardamon este o combinatie excelenta.
Pofta buna!
Reteta Biscuiti cu cardamon a fost propusa de Montignac_rules pe forum culinar.ro
Alte retete de biscuiti gasiti aici:
Biscuiti cu forme,
Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,
Biscuiti cu scortisoara
Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...
Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarellaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala