Biscuiti cu cardamon

Inainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin). Intr-un bol se pune smantana calda, peste care se a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame de faina
  • 50 grame de lapte praf
  • 30 grame drojdie uscata
  • 2 oua
  • 1 lingurita cardamon
  • 200 ml smantana dulce
  • 4 linguri cu miere
  • 100 grame unt topit
  • 10 grame de sare

Mod de preparare

Inainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin).

Intr-un bol se pune smantana calda, peste care se adauga drojdia si mierea. Se amesteca si se lasa 10 minute deoparte.

Intre timp amestecam pe masa, sau intr-un bol, faina, laptele praf, cele 2 oua, cardamonul, untul topit (sa nu fie fierbinte) si sarea. Dupa ce se adauga si celelalte, smantana, drojdia si mierea, ne apucam de framantat.

Se framanta cam 20 minute, pana aluatul devine foarte elastic.

Se lasa la crescut 45 minute.

Dupa ce a crescut aluatul (se dubleaza compozitia) ne apucam de facut biscuitii. Eu am intins o foaie si i-am taiat cu un pahar pe unii, iar pe ceilalti, am rulat o foaie dupa care am taiat bucati de 1 cm. Formele sunt la alegere.
Ii recomand a se consuma la cafea, pentru ca sunt dulci, iar cafeaua cu cardamon este o combinatie excelenta.

Pofta buna!

Reteta Biscuiti cu cardamon a fost propusa de Montignac_rules pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu forme,

Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,

Biscuiti cu scortisoara

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala