Biscuiti cu cacao si vanilie

Biscuitii cu cacao si vanilie sunt deliciosi si usor de pregatit. Pentru aceasta reteta de biscuiti aveti nevoie de 300 g faina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 praf sare
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 120 g unt
  • 4-5 linguri smantana
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Pentru topping -Optional:
  • 50 g ciocolata topita sau zahar pudra

Mod de preparare

Biscuitii cu cacao si vanilie sunt deliciosi si usor de pregatit.
Adaugam untul tinut la temperatura camerei si amestecam. Turnam galbenusul frecat cu smantana si esenta de vanilie cate putin.

Vom framanta rapid, pana obtinem un aluat neted si omogen. Il infasuram in folie alimentara si il punem la frigider minim o ora.
Presaram faina pe blatul de lucru, si intindem aluatul rece astfel incat sa obtinem o foaie de 1 cm grosime. Vom decupa biscuitii cu formele speciale, sau cu un pahar. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt, pastrand putina distanta intre ei.

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit, la 180°C pentru 15 minute. Cand sunt copti ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pe un gratar.


Biscuitii cu cacao si vanilie se pot presara zahar pudra, sau ii decoram cu ciocolata topita.
Sursa acestei retete este blogul culinar Divainbucatarie.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala