Biscuiti bicolori, impletiti

Se cern impreuna fainurile si zaharul si se adauga untul bucatele. Se amesteca pana se obtin firimituri. Se adauga oul si laptele rece si se omogen

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 310 g faina
  • 60 g faina de orez
  • 250 g zahar pudra
  • 185 g unt
  • 1 ou
  • 20 ml lapte
  • 20 g cacao fara zahar

Mod de preparare

Se cern impreuna fainurile si zaharul si se adauga untul bucatele.

Se amesteca pana se obtin firimituri.

Se adauga oul si laptele rece si se omogenizeaza.

Se imparte aluatul in 2 parti, se adauga cacao intr-una si apoi se formeaza din fiecare aluat cate o sfera, care se inveleste in folie si se lasa 30 minute la frigider.

Se formeaza suluri de 10 cm lungime (groase cam cat un creion, poate chiar si mai mult) si se impletesc bicolor.

Se coc pe hartie de copt, 15 minute la 175 grade C.

Daca e prea cald, se poate introduce tava, cu fursecurile gata formate in frigider-pentru 10 minute.


Se pot servi la o ceasca de lapte ori de cafea.

Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala