Nucile sau migdalele le prajiti intr-o tigaie de teflon fara pic de grasime sau intr-o tava la cuptor, dar aveti grija sa nu se arda ca eu le-am ars s
Nucile sau migdalele le prajiti intr-o tigaie de teflon fara pic de grasime sau intr-o tava la cuptor, dar aveti grija sa nu se arda ca eu le-am ars si nu am mai pus decat cateva. Ouale (trebuie sa fie mari, eu am avut mai micute si am pus 4, dar a trebuit sa mai adaug faina la sfarsit) se bat impreuna cu vanilia. Zaharul, faina si praful de copt se amesteca bine, apoi se toarna treptat amestecul de oua si nucile/migdalele. Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat. Pe masa infainata se formeaza un rulou pe care il aplatizam. Se aseaza in tava tapetata cu faina de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (la inceput focul mai iute sa creasca,apoi la foc mic).Se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit 10 min, apoi cu un cutit zimtat se taie felii de grosime potrivita si se pun din nou pe hartie de copt si se mai dau 10 min la cuptor pana se rumenesc (trebuie intoarse si pe-o parte si pe alta).
Sunt foarte buni la o cafea dimineata. Se pastreaza intr-o cutie metalica inchisa.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post