Aceasta reteta de uscatele se realizeaza repede si usor. Ingredientele necesare prepararii ei sunt urmatoarele: oua, zahar, alcool, sare, ulei, vanilie, faina.
Se bat albusurile spuma, adaugand cate putin zahar. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand mereu, apoi cate o lingura de ulei, fara sa se inceteze amestecatul, pana la adaugarea ultimei linguri de ulei. Se pune sarea, alcoolul, vanilia sau coaja de lamaie, faina si se framanta cu lingura o coca moale.
Pe planseta de aluat, presarata cu faina, se pune aluatul si se face din el un sul gros de 4—5 degete. Din acest sul se taie bucati de grosimea unui deget, se turtesc dandu-le forma lunguiata. Fiecare bucatica se unge cu ulei, se presara cu zahar tos si se aseaza in tava de copt. Se coc la foc puternic.
Se servesc reci.
Alte retete recomandate:
Cornulete
Poale in brau
Strudel cu dovleac
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post