Batoane cu zmeura si cocos

1. Se mixeaza untul cu zaharul si cu vaniglia. Se adauga galbenusurile pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cate putin compozitie

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25g unt moale
  • 90g zahar
  • aroma de vaniglia
  • 2 galbenusuri
  • 250g faina
  • 1/2pliculet praf de copt
  • 2 linguri lapte (eu am pus 3)
  • 160g marmelada de zmeura
  • 50g arahide macinate
  • 80g cirese confiate (eu n-am mai pus)
  • Ingrediente pt stratul de albus: 2 albusuri
  • 125g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 45g cocos
  • 30g orez expandat

Mod de preparare

1. Se mixeaza untul cu zaharul si cu vaniglia. Se adauga galbenusurile pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cate putin compozitiei.Se adauga si laptele si se amesteca pana devine o compozitie vascoasa. In tava unsa si cu hartie de copt se aseaza cu mana compozitia.

2. Se unge cu marmelada de zmeura Si se presara arahidele macinate. Apoi se bat spuma cele 2 albusuri la care se adauga zaharul, apoi coaja de portocala (eu am pus si de lamaie) .La sfarsit se adauga cocosul si orezul expandat.

3. Compozitia se intinde deasupra prajiturii si se pune la cuptorul preincalzit la 160°C timp de 30-35minute pana devine aurie

upa copt am lasat-o la racit, am taiat apoi sub forma de barete si capatul fiecarui baton l-am inmuiat in ciocolata topita si-am lasat la uscat.
Pofta buna!

Reteta Batoane cu zmeura si cocos a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

Alte retete cu cocos gasiti aici:

Delicatese cu cocos,

Banane in aluat de cocos

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala