Batoane cu ciocolata

Se amesteca jumatate din cantitatea de faina cu praful de copt dizolvat cu putin apa. Se face o adancitura in mijloc si se pun inauntru galbenusul si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 2 linguri praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 100 gr unt
  • 75 gr migdale taiate
  • 3 linguri jeleu de zmeura
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 1 lingurita unt
  • vanilie

Mod de preparare

Se amesteca jumatate din cantitatea de faina cu praful de copt dizolvat cu putin apa. Se face o adancitura in mijloc si se pun inauntru galbenusul si albusul. Se adauga in faina unul taiat bucatele, se amesteca si apoi se pune restul de faina si se amesteca di nou. Aluatul se aduna sub forma de minge si se lasa 1 ora sa de odihneasca. Se intinde pe planseta o foaie de 3 mm de aluat, din care se taie fasii de 2x6 cm. Aceste fasii se pun in tava tapetata, se ung cu albus batut spuma si se presara cu migdale taiate. Se coc in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 10 minute. Batoanele se scot din cuptor si reci, se ung pe dos cu jeleul de zmeura, apoi se unesc doua cate doua. Se topeste ciocolata cu untul in bain-marie, se amesteca si se inmoaie in ea capetele batoanelor.

Se usuca batoanele pe un gratar. Alte retete de dulciuri:

Chec cu mere si nuci

Pandispan cu mere

Tiramisu cu capsuni

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors