Toata lumea stie ce sunt acelea minciunelele, insa nu toti stiu cum se fac. Nimic mai simplu, reteta aceasta este accesibila tuturor.
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framanta pe masa, ca foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze cat mai mult aer. Cand este gata (daca se taie aluatul, se observa in interiorul lui basicute pline cu aer), se aduna aluatul ca o minge, se acopera cu un servet sau cu o folie alimentara, ca sa nu se usuce deasupra si se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina mai elastic si sa poata intinde mai usor. Se intinde cu sucitorul, ca o foaie de taitei, cu grosimea unei muchii de cutit (2 mm). Se taie apoi cu ruleta (care are marginea ondulata) in fasii de 3 cm latime si 12-15 cm lungime; taieturile dintre bucati (fasii) se fac pe diagonala. Fiecarei fasii i se face cate o taietura la mijloc, cu lungimea de 3 cm, pe unde se scoate un capat, dand impresia unui nod. Dupa ce s-au pregatit toate, minciunelele se prajesc in untdelemn. Intr-o cratita de 2 l se pune 1 l ulei si se lasa sa se infierbante la foc mediu (insa nu direct pe flacara). La inceput, se pune o bucatica de aluat in grasime si daca aceasta se ridica , rumenita, inseamna ca se pot pune uscatelele (cate incap, neinghesuite). Se prajesc cate 2-3 minute pe ambele parti, pana cand se rumenesc putin. Se scot cu o spumiera, scurgandu-se bine de grasime.
Minciunelele se pudreaza imediat cu zahar pudra si vanilat si se servesc calde sau reci. Sunt foarte fragede si crocante.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post