Albinute

Se freaca untul cu zaharul si mierea pana devine cremos, adaugam ouale, vanilia, si amestecam bine. Adaugam faina amestecata cu faina de porumb, prafu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g margarina
  • unt
  • 100 g zahar
  • 50 g miere
  • 1 ou
  • vanilie
  • 2 cani faina
  • 80 g faina de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • jumatate lingurita de sare
  • jeleuri fructe

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si mierea pana devine cremos, adaugam ouale, vanilia, si amestecam bine.

Adaugam faina amestecata cu faina de porumb, praful de copt si sare. Amestecam bine la viteza mica.

Acoperim (folie) si lasam la frigider cateva ore, sau peste noapte.

Impartim aluatul in 24 bucati, dam fiecareia forma de minge alungita/oval. Asezam in tava neunsa, la distanta de 5 cm una de cealalta. Coacem 10-12 minute, la 190 gradeC, pana se auresc usor. Racoriti 2 minute in tava, apoi scoateti pe gratar si lasati sa se raceasca complet.

Se decoreaza cu jeleuri.Reteta Albinute a fost propusa de PaulaM

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala