Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de usor de facut, urmareste reteta.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pere
  • 200 g aluat de foitaj
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 25 g faina
  • 2 linguri zahar
  • pudra
  • dulceata sau alune/nuci

Mod de preparare

1. Curata perele, taie-le pe jumatate si scoate-le cu grija samburii. Poti sa le umpli cu gem sau cu nuci caramelizate.

2. Taie aluatul in patrate potrivite.

3. Aseaza deasupra jumatatile de para si taie aluatul de jur imprejur, dar nu foarte aproape de para.

4. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le in cuptor cam 30 minute.

5. Intre timp, amesteca faina cu zaharul. Adauga galbenusurile si laptele.

6. Lasa pe foc, amestecand energic, pana cand compozitia capata consistenta unei creme bine legate.

7. Scoate foietajul de pere pe un platou.

8. Toarna crema de vanilie si pune cate o lingurita de dulceata si putin zahar pudra.


Perele in aluat de foietaj se servesc calde, cu nuci, inghetata sau crema de vanilie.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors