Pentru a prepara aceasta reteta de pasca cu branza de vaci si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: branza de vaca, stafide, margarina, faina, zahar, galbenusuri, smantana, drojdie, sare, zahar vanilat, esenta de rom, ulei.
La pregatirea aluatului, se inmoaie drojdia in apa calduta, se cerne faina, se freaca galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana. Se adauga zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizeaza. se imparte aluatul in 2 bucati.
Se face o foaie subtire care se aseaza pe fundul formei de copt. Cea de-a doua parte din aluat se imparte in 3 bucati. Din aceste 3 bucati se realizeaza o impletitura, care se va aseza de-a lungul peretilor formei de copt.
Kilogramul de branza se amesteca cu unt pana devine o crema. Galbenusurile se bat cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Se amesteca cu faina pana se omogenizeaza. Crema de branza se aseaza peste aluatul de pe fundul tavii de copt, avand grija sa nu se puna peste aluatul impletit de pe margine. Se unge deasupra cu un ou si se pune la cuptorul incins pentru 25-30 de minute.
Se face un sirop din apa si zahar. Dupa ce scoti din cuptor pasca, se unge cu acest sirop si se acopera cu un prosop.
Pasca cu branza si stafide poate fi servita dupa ce s-a racit putin.
Pot fi servite la mic dejun aceste chifle umplute, dar pot fi luate si la pachet. Sunt gustoase, asa crocante la exterior,...
Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecelIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala