Parfait - reteta de baza

Pentru un parfait de casa delicios aveti nevoie de albus de ou, zahar, frisca, apa si putina sare. Iar modul de preparare sau procesul tehnologic al parfait-ului de casa este urmatorul:

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 175 gr zahar tos
  • 90 ml apa rece
  • 400 ml frisca lichida
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pentru un parfait de casa delicios aveti nevoie de albus de ou, zahar, frisca, apa si putina sare. Iar modul de preparare sau procesul tehnologic al parfait-ului de casa este urmatorul:

Ungeti cu ulei/grasime o tava de chec (de 2 litri) si apoi puneti folie alimentara (din aceea transparenta... pentru alimente...).

Albusurile le bateti cu un praf de sare, intr-un bol curat si uscat. Se bat pana iese o spuma alba si densa ca zapada. Le lucrati deasupra unui bol cu apa calda, nu clocotita, ca sa se prelucreze termin, putin albusurile crude.

Separat intr-o craticioara puneti pe foc apa cu zaharul si faceti un sirop. Cand incepe sa fiarba, zaharul e dizolvat, lasati la fiert la temperatura maxima ( la foc mare) cam 4 minute maxim. Trageti de pe foc si lasati putin la racorit.

Apoi turnati siropul, in fir subtire peste spuma de albusuri si in acelasi timp continuati sa mixati pana se racesc. Toata operatiunea dureaza cam 30 minute...deci rabare... si aveti grija sa nu va iasa fum din mixer :)). Trebuie sa obtineti un amestec gros, vascos si lucios... cam ca la bezea.

Intr-un alt vas bateti frisca lichida pana se intareste si isi pastreaza forma. Apoi cu ajutorul unei linguri metalice o incorporati cu grija in spuma de albusuri. Se pune in folie si se congeleaza pentru minim 6 ore. Aceasta este reteta de baza a parfait-ului de casa.... reteta pe care o veti folosi apoi in prepararea diverselor feluri de parfait...cu fructe, esente, migdale..alune...imaginatia va este libera....

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu branza si cirese

O prajitura ciocolatoasa cu branza si cirese care merge perfect langa cafeaua de dimineata. "Retete de suflet"

Desert negresa cu branza si cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide