Panna cotta cu fistic de post

Aceasta reteta este, chiar daca nu va vine a crede de panna cotta cu fistic, dar fiind o mancare de post ce poate fi servit ca si desert, sau potrivita pentru persoanele vegetariene.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100ml lapte de soia
  • 200ml lapte de cocos
  • 3 linguri de zahar
  • 500g fistic crud
  • maruntit
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lg. pudra agar
  • Fructe de padure
  • sau alte fructe

Mod de preparare

Aceasta reteta este, chiar daca nu va vine a crede de panna cotta cu fistic, dar fiind o mancare de post ce poate fi servit ca si desert, sau potrivita pentru persoanele vegetariene. Singurul ingredient de care se poate sa nu fi auzit pana acum este pudra agar, care se gaseste de cumparat in magazinele cu produse vegetariene, sau online.

Turnati intr-o oala potrivita pentru aragaz cele doua feluri de lapte si vanilia. Puneti la foc potrivit, si aduceti pana la punctul de fierbere, mestecand incontinuu, ca pentru budinca. Adaugati pudra agar dizolvata in putina apa, si miezul de fistic maruntit, dupa care mai lasati pe foc inca un minut.
Turnati continutul astfel obtinut in doua pahare sau forme speciale de budinca sau panna cotta si lasati sa se raceasca pentru 30 minute, dupa care o ora in frigider.
Chiar inainte de servire panna cotta se scoate din forme si se decoreaza cu fructe proaspete, sau sos de fructe.
Eu sosul de fructe il fac singur, in orice anotimp. Acum de exemplu o punga de fructe congelate le-am pus la foc mic cu 3 linguri de zahar si am lasat sa se dezgehete si sa se formeze un sos, cam 10 minute dupa ce a inceput sa fiarba.


Chiar inainte de servire panna cotta cu fistic se scoate din forme si se decoreaza cu fructe proaspete, sau sos de fructe.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...

Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala