Pasta de martipan

Se amesteca migdalele macinate (daca sunt faina de migdale este si mai bine) cu zaharul praf. Se face o adancitura in mijloc si se adauga sucul da lam

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450g migdale macinate
  • 460g zahar praf foarte fin macinat
  • 1 lingura suc de lamaie
  • ½ lingurita esenta de migdale
  • 2 oua intregi mici sau 2 albusuri de oua mai mari

Mod de preparare

Se amesteca migdalele macinate (daca sunt faina de migdale este si mai bine) cu zaharul praf.

Se face o adancitura in mijloc si se adauga sucul da lamaie, esenta de migdale si atata ou sau albus de ou cat este necesar pentru a obtine o compozitie omogena ca o plastelina.

Se framanta putin martipanul obtinut, se da o forma ca de baton care se presara cu zahar pudra si se inveleste cu folie de plastic.

Se tine la frigider pana cand se foloseste ca umplutura sau decoratii pentru torturi.
Reteta Pasta de martipan a fost propusa de Carmen L

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

#‎gatescpentruocarte‬

Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce