Nuci cu crema de cacao

Nuci cu crema de cacao este o prajitura delicioasa. Reteta e simpla asa ca puteti sa o faceti impreuna cu copiii. Aveti nevoie de cacao, faina, margarina si zahar.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar(pe care o facem pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • 1 pachet margarina
  • 8 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 250g nuci tocate marunt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • decor-zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Nuci cu crema de cacao este o prajitura delicioasa. Reteta e simpla asa ca puteti sa o faceti impreuna cu copiii. Se amesteca ingredientele bine dupa care se pune faina atat incat sa iasa o coca ce sa nu se lipeasca de maini.Se framanta ceva vreme caci cu cat framantam cu atat devine mai frageda. Se inveleste in folie de plastic dupa care se da la rece 2 ore.Dupa care se scoate se fac bilute mici.

Forma speciala se incinge, se unge cu unt, se pun bilutetle, se preseaza si se pun pe flacara sa se coaca. Dupa coacere se rastoarna si se lasa la racit.


Crema se face orin amestecarea margarinei cu zaharul pudra, cacao, zaharul vanilat si nuca.
Se umple jumatatile de nuci cu crema apoi se unesc si se trec prin zahar pudra vanilat


Se servesc la desert.
Alte retete de prajitura recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta quarto formaggi

Avand branzeturi de la stana am incercat o omleta cu ele. A iesit ceva foarte bun!

Omleta quarto formaggi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide