Negresa cu gem de post

Negresa cu gem de post este o reteta delicioasa de negresa pe care o puteti pregati cu succes in perioada postului. Este o prajitura delicioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • un borcan de gem sau dulceata(eu am folosit un borcan de270 gr
  • de dulceata de caise )
  • acelasi borcan ca masura pentru apa (un borcan si jumatate)
  • 6 linguri de zahar
  • aproape o jumatate borcan de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • un varf sare
  • 1 esenta rom
  • 14 de linguri faina (compozitia sa iasa ca la chec
  • daca mai este nevoie
  • mai adaugati putina faina )
  • In compozitie am pus nuca
  • dar puteti adauga alune
  • stafide
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Intr-un vas se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, sarea, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, care se amesteca bine. Dupa ce s-a incorporat totul adaugam faina, esenta de rom si amestecam bine.

Adaugam si nucile .

Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Prajitura se da la copt pentru 20 minute la 180 grade. Se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata. Cand este coapta, negresa se lasa sa se raceasca.


Negresa cu gem de post se pudreaza cu zahar si se taie dupa preferinta. Recomand acestei retete de negresa caisele facute dulceata din camara Bunatati din Natura. 

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cu fragi

Ieri am fost la cules de fragi,am facut dulceata si mi-am oprit si pentru un desert rapid.....ce a iesit,a iesit....de gust...

Desert cu fragi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide