mini tartele cu crema de vanilie sunt un desert delicios si sanatos atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.
Pentru aluat:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul si faina, dupa care se amesteca pana la omogenizare (ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei); se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora.
Se ung formele cu ulei sau unt.
Se intinde o foaie de cca 3 mm grosime si se taie cercuri cat formele de tarta, dupa care se aseza aluatul in forme apasand unsor pe margine. Se inteapa cu furculita la baza, se dau la cuptor cca 25-30 min, pana se rumenesc, dupa care se lasa sa se raceasca foarte bine.
Pentru crema:
Se pune laptele la fiert si se lasa sa dea in clocot. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste. Se adauga amidonul si se amesteca bine. Cand laptele da sa fiarba se adauga compozitia de galbenusuri si se amesteca continuu pana se ingroasa.
Se ia oala de pe foc, se adauga coaja de lamaie si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca. Se umplu tartele cu crema si se orneaza cu fructe.
Se umplu tartele cu crema si se orneaza cu fructe.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post