Mere umplute cu ciocolata si unt de arahide

Bunatati de toamna

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 mere
  • 8 patratele ciocolata
  • 2 linguri unt de arahide
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • merisoare
  • 1/2 portocala
  • 2-3 linguri pulpa de mere
  • esenta de vanilie
  • zahar brun
  • nuca tocata

Mod de preparare

Merele spalate le taiem capacul si scoatem cotoarele cu lingurita sau cutitul.

Intr-un bol amestecam ciocolata taiata marunt, fulgi de ovaz, merisoarele, pulpa de portocala, untul de arahide si pulpa de la mere data prin razatoare.

Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, umplem merele, adaugam nuca tocata deasupra si putin zahar brun.

Asezam merele in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se merele sunt moi.

Le putem servi cu ciocolata topita, sos de fructe sau cu inghetata de vanilie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce