Merele coapte sunt un desert foarte simplu de facut, ce pe mine ma duce intotdeauna gandul la toamna, la inceputul scolii. Poti pune acest desert pe lista preparatelor cu care poti sa-i dai gata pe musafirii de ultim moment.
Scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm de la baza intact. Pune-le apoi intr-o tava. Adauga in tava apa fiarta, boabele de cardamon si cele de ienibahar. Taie pastaia de vanilie, scoate-i semintele si adauga-le in apa din tava.
Pune batoanele de scortisoara in interiorul merelor, apoi adauga stafidele. Stropeste apoi merele cu cognac sau cherry. Amesteca zaharul brun cu scortisoara macinata si presara pe deasupra. Pune cubuletele de unt pe fiecare mar in parte.
Introdu merele in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade; verifica-le din cand in cand si scoate-le cand acestea sunt coapte si moi; scoate-le pe farfurie, stropeste-le din abundenta cu sosul format in tava si serveste-le cu cate un scoop generos de inghetata si topping la alegere. Eu am mers pe mana vaniliei – nu ai cum sa dai gres!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post