Reteta de mere caramelizate iti da satisfactie si cand o prepari dar si cand o mananci. E acel desert simplu, dar mereu in tendinte, care poate fi mereu reinventat prin diverse decoruri.
Pune impreuna intr-o oala untul, laptele condensat, siropul de artar si cel de porumb, dar si varful de sare. Amesteca incontinuu la foc mediu spre mic cu o lingura de lemn, pana cand se dizolva tot zaharul si sosul incepe sa fiarba.
Cand nu mai vezi niciun cristal de zahar, ia oala de pe foc si pune-o pe o suprafata care pastreaza caldura (sau poti sa o mai pui din cand in cand pe foc).
Infige betele de acadele in mere (la mijloc) si scufunda merele in caramelul racit putin. Aseaza-le pe o tava tapetata cu folie alimentara si lasa-le la frigider pentru 15 minute. Dupa ce le scoti din frigider vei observa un surplus de caramel in capatul merelor care a stat in jos. Aranjeaza-l cu mana astfel incat sa acopere tot marul, iar pe margine poti sa il decorezi dupa preferinte: bomboane colorate, fulgi de migdale ...
Se servesc dupa ce au stat o ora la frigider
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post