Vienetta de ciocolata

Inghetata de ciocolata este dintre toate sortimentele de inghetata cea care se bucura de cea mai mare popularitate. Ei bine reteta de mai jos este o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 340 g de ciocolata (74% cacao) topita
  • 120 g lapte
  • 300 ml lapte concensat
  • 750 g de frisca
  • 500 ml de smanatana
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de pralin (alune de padure si zahar ars totul macinat)
  • 50 g coji de gref confiate
  • ciocolat alba pentru placi

Mod de preparare

Inghetata de ciocolata este dintre toate sortimentele de inghetata cea care se bucura de cea mai mare popularitate. Ei bine reteta de mai jos este o varianta imbunatatia a traditionalei forme de ciocolata cu inghetata. Aveam o crema din 340 g ciocolata topita cu 120 g lapte si m-am gandit sa fac inghetata cu ea. Am pus peste crema o cutie de 300 ml de lapte condensat si am lasat sa se topeasca impreuna. Am batut cam 750 g frisca si am amestecat cu crema de ciocolata. Am gustat si am plecat sa mai cumpar niste smantana ptentru frisca, era prea dulce compozitia. Am cumparat o cutie de 500 ml de crema de 15% din care nu se face frisca dar nu vroiam tot una de 35% ca mi se parea prea multa grasime. Am pus cutia un pic la congelator si pe urma am bagat mixerul in ea. Nu s-a intarit ca o frisca dar s-a ingrosat. Am amestecat cu prima compozitie si am impartit totul in 2. Intr-una din compozitii am pus 3 linguri de cacao (pe care le-am amestecat un pic separat cu cateva linguri de crema intai) si am frecat bine cu mixerul, dupa care am adaugat 3 linguri de pralin (alune de padure si zahar ars totul macinat). In cealalta am taiat cam o mana de coji de grefruit confite/glasate. Ciocolata alba topita si se fac placi care se pun la congelator asa ca le-am scos si am asamblat Vienetta si am pus-o la congelator. Azi am gustat-o, e delicioasa iar combinatiile ciocolata plus coji de gref si ciocolata plus pralin sunt nemaipomenit de bune.

Ar merge un pic mai putin dulce (dupa gustul meu) iar placile de ciocolata trebuie sa le fac ceva mai groase data viitoare ca acum le-am intins cam subtirele.


La servire se poate insoti ci frisca sau sos de fructe de padure. Reteta Vienetta de ciocolata a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro. Alte retete de inghetata recomandate:

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post