Tort de Inghetata Regal

Tort de inghetata cu capsuni, doua feluri de ciocolata, alune, napolitana si rulouri umplute.

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 500 ml lapte caldut
  • 500 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Dulceata de capsuni de casa
  • Pentru decor:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura cu lapte
  • Alune nesarate
  • Napolitana
  • Rulouri umplute cu crema

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de abur, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet laptele cald, batand-o cu telul pentru a o face mai spumoasa si aerata. Se amesteca astfel pana pare ca se ingroasa un pic. Se da deoparte si se toarna jumatate din compozitie in alt vas in care punem ciocolata cu lapte si amaruie, amestecand repede ca sa se topeasca. Se lasa la racit. Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale, eventual in doua vase, ca sa va incapa bine. Se bate un pic cu mixerul crema de oua ramasa deocamdata alba (ii vom adauga mai tarziu capsunile), se incorporeaza treptat frisca si se mai bate un pic cu mixerul, la viteza mica. Se procedeaza la fel si cu cea de ciocolata.

Se decupeaza din foile de napolitana 3 cercuri: unul va fi baza, unul va separa aromele de inghetata si ultimul va fi capacul. Se pune folie alimentara intr-o tava rotunda, se asaza cu grija cercul de napolitana, se toarna crema de ciocolata (pe care eu, de obicei, nu o mai dau la aparatul de inghetata) si se da la congelator.

Intre timp, se da la aparat crema de oua alba, pentru a o ingheta. Acum se adauga in ea dulceata de capsuni sau spuma de capsuni sau capsuni date la blender, in functie de resursele fiecaruia. Eu am avut dulceata de casa. Dupa ce s-a inchegat cat de cat inghetata de ciocolata, se scoate din congelator, se adauga al doilea cerc de napolitana, se toarna si inghetata de capsuni si se da din nou la congelator pana pregatim glazura.

Pentru glazura: se topesc cam 50 g ciocolata cu lapte in putin lapte sau pe baie de abur.

Se scoate inghetata din congelator, se adauga al treilea cerc din napolitana si peste el se toarna ciocolata topita. Se decoreaza cu alune nesarate maruntite cu cutitul si rulouri din napolitana umplute cu crema. Se da la congelator pana la servire.

Timpul practic de pregatire este de aprox 2h 30min.

Portii: 10

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/tort-de-inghetata-regal.html

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors