Rețeta de înghețată din acest tort conține gelatină și asta face ca felia de pe farfurie să-și păstreze forma mai mult timp, făra să se topească. Cât despre gust, se combină perfect cele doua feluri de înghețată, de zmeură și de ciocolată albă, iar când dați de blatul de bezea, ochii vi se închid și începeti să gemeți ușor, în timp ce cu cealată mână va luptați cu "atacatorii" să vă păstrați cât mai mult din felia proprie și personală.
Albușurile se bat bezea cu sare, zahăr și suc de lămâie. Forma de tort, cu diametru de 26cm se tapetează cu hârtie de copt și se așează bezeaua. Se coace 3-4 ore la 100 grade Celsius.
Zmeura se scurge și jumatate din cantitate se face piure.
Se bat in bain-marie gălbenușurile, laptele și zahărul...
Gelatina înmuiată îin prealabil în apă rece se dizolvă înăuntru și se lasă să se răcească. Apoi totul se amestecă cu frișca bătută.
Jumătate din cremă se amestecă împreună cu ciocolata topită, și cealaltă cu piureul de zmeură.
Se repartizează peste bezea compoziția cu ciocolata albă, apoi cea cu zmeură, se presară restul de fructe și se trece cu o furculiță prin cele două creme pentru a le combina.
Se congelează cca 3 ore, se scoate din formă... ...și se ornează cu fructe de pădure, spirale de ciocolată albă si frunze de izmușoară.
Apoi e vremea sa gustam din el :).
Reteta de tort de inghetata cu blat de bezea a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.
Serviti tortul de inghetata cu blat de bezea cu masura :).
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post