Sorbetto este denumirea italiana pentru frantuzescul sorbet, desertul inghetat atat de apreciat. Clasic, sorbetul contine doar fructe, dar italienii l-au imbunatatit cu vin alb sau spuma de albus pentru cremozitate.
1. Se pune intr-un vas, la foc potrivit zaharul, vinul si apa.
2. Se amesteca pana cand zaharul este topit in totalitate.
3. Se lasa amestecul sa fiarba 4-5 minute, iar apoi se lasa compozitia la racit.
4. Cand s-a racit complet, se aduga in compozitie sucul de portocala si de lamaie.
5. Se amesteca bine si se pune compozitia la congelat.
6. Se poate umple cu sorbetto jumatati de portocala sau de lamaie, dupa ce s-a eliminat miezul.
Sorbetto cu vin alb se serveste imediat
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post