Profiterol in ciocolata

Profiterol in ciocolata este un desert fin, o prajitura potrivita pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o punga bigne-uri
  • un pachet budinca de caramel cu toping de carame
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 albusuri de oua
  • 1 lingura unt
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • inghetata (dupa plac)
  • 2 ciocolati
  • una amaruie una alba

Mod de preparare

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. 
Mai intai am facut budinca si am dat-o la rece. Am batut trisca spuma tare. Am batut si albusurile cu 3 lg zahar
Cand s-a racit budinca se amesteca cu spuma de albusuri si 3 sferturi de frisca.
Se umblu bigne-urile cu o forma de prajituri, intepand din doua parti fiecare bigne pt a se umple bine.
Ciocolatile se topesc separat cu o lingura de unt si 50 ml lapte. Cand s-a racit am luat fiecare bigne si l-am tavalit prin glazura. Le-am lasat la rece pana a doua zi.

Se servesc alaturi de un strat de inghetata, frisca si toping de caramel, fructe de padure, in functie de preferinte.

Pofta buna!


Se servesc reci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors