Mereng: Bati albusurile spuma, adaugi un varf de cutit de sare de lamaie, apoi zaharul si vanilia. Bati in continuare pana ce albusurile nu cad dac
Mereng:
Bati albusurile spuma, adaugi un varf de cutit de sare de lamaie, apoi zaharul si vanilia. Bati in continuare pana ce albusurile nu cad daca intorci vasul cu gura in jos. Ungi cu unt o forma, o tapetezi cu hartie de copt unsa cu unt si pui 2/3 din bezea. Intr-un sprit pui bezeaua ramasa si o asezi jur imprejur in tava , deasupra albusurilor pe care le-ai pus deja . Dai la cuptor pentru 30-40 minute , la foc minim.
Inghetatele:
1.Fierbi laptele si il lasi sa se raceasca. Freci galbenusurile cu zaharul, le amesteci cu laptele si fierbi compozitia pe foc mic pana se ingroasa , fara sa o dai in clocot pentru ca se taie. O lasi sa se raceasca.
2.Speli fructele , le pasezi separat si amesteci piureul de capsuni cu jumatate din frisca batuta si piureul de zmeura cu frisca ramasa.
3.Imparti compozitia la lapte in jumatate si amesteci o parte cu cea de capsuni si pe cealalta cu cea de zmeura . Pui separat cele doa compozitii in doua vase si le dai la congelator. Iei apoi cate o lingura din fiecare inghetata si asezi peste merengul copt si racit . Deorezi cu felli de capsuni , zmeura si betigase de ciocolata .
Pofta Buna!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios