Inghetata Viennetta este o specialitate de inghetata cu straturi de ciocolata. O inghetata de casa delicioasa, un desert potrivit intr-o zi calda de vara.
Intr-un castron se goleste laptele condensat, se amesteca cu putina frisca lichida si cu vanilia si se pune la Bain-Marie pana se omogenizeaza si se incalzeste. NU faceti ca mine,ca eu am pus direct pe foc, am cam uitat de el vreo 5 minute si s-a caramelizat. Il lasam la racit, intre timp punem pe Bain-Marie ciocolata la topit, taiem 4 fashii de hartie de copt un pic mai mari decat tava de chec, iar cand ciocolata s-a topit o intindem cu pensula, apoi netezim cu o spatula (dar numai daca avem chef) si punem fasiile la congelator, orizontale.
Batem frisca intr-un castron. Adaugam maglavaisul cu lapte condensat si amestecam bine crema obtinuta, intai cu mixerul, apoi cu o spatula. Am gustat, nu era exagerat de dulce, era numai bine.
Scoatem tava de chec de la congelator si o imbracam cu folie transparenta. Scoatem foile de ciocolata din congelator si le tinem la indemana.
In tava de chec turnam un pic de crema. Apoi punem o foaie de ciocolata deasupra. Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie. Nu conteaza daca se rupe, sau daca nu va ies foile egale ca la tort, ca nu e tort. E bine oricum. Important e sa aveti straturi si sa faca "crock" cand o taiati...altfel nu e Viennetta. Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata. Deasupra am presarat niste bobite de ciocolata amaruie,apoi am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in congelator.
Reteta Inghetata Viennetta este propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.
Serviti inghetata Viennetta cand va e pofta de un desert racoritor si bun.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios