Inghetata-tort de zmeura este o reteta de prajitura rapida, foarte aromata si usoara din cauza branzei. Este racoritoare, poate fi preparata intr-o singura forma sau cupe individuale.
Pentru inghetata-tort de zmeura se topeste untul la foc moale, se zdrobesc piscoturile, se pun intr-un castron si se toarna peste ele untul topit, apoi se amesteca; se asterne o folie de plastic intr-o tava de chec, se pune compozitia de piscoturi si se niveleaza. Se da la frigider timp de o ora, sa se intareasca; intre timp, se curata zmeura, se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge.
Se rade coaja si se stoarce sucul, se freaca branza de vaci cu zahar, suc si coaja de lamaie, se bate frisca si se adauga in branza, iar la urma, punem zmeura. Crema se aseaza in forma peste blatul de piscoturi, se niveleaza si se da la congelator timp de sase ore.
Tortul astfel preparat se taie cu un cutit inmuiat in apa calduta, sau se poate pregati in forme individuale, ca un trifle.
Inainte de servire, inghetata-tort de zmeura se scoate din forma, se indeparteaza folia si se orneaza cu zmeura si frunze de menta.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post