Se pune grilul la mijlocul cuptorului, preincalziti cuptorul la 180C, pe tava puneti foaie de copt. Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, jum
Se pune grilul la mijlocul cuptorului, preincalziti cuptorul la 180C, pe tava puneti foaie de copt.
Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, jumatate din cantitatea de zahar ( eu le-am trecut prin sita) lasati bolul deoparte.
In alt bol batem albusele cu restu de zahar pina albusul sta teapan.
In bolul unde avem faina punem cele doua galbenuse, uleiul, laptele, esenta de vanilie si incepem sa amestecam.
Apoi amestecam usor cu albusele batute.
Umplem cornetele de inghetata pina sus la buza ( eu nu am pus pina sus nu am vrut si asa sau umflat bine)
Se pun pe tava si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp faceti crema , intr-un bol bateti untul, zaharul, laptele si esenta de vanilie pina devine onctuasa crema, impartiti crema in trei parti.
O parte o lasam asa, in a doua punem cacao, iar in a treia punem colorant rosu.
Dupa ce sa copt blatul in cornete scoateti tava lasati un pic sa se raceasca si incepeti sa puneti crema deasupra.
Eu, in loc de crema de mai sus, am facut ganache si am pus un mot de frisca iar peste bonbonele.
Pofta buna!
Reteta Inghetata Surpriza a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro
Alte retete de inghetata gasiti aici:
Înghetata de ananas & cocos,
Inghetata de capsune /vanilie/cafea/ciocolata
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios