Ne place mult inghetata,mai ales pe timpul verii de aceea incerc sa le pregatesc din orice-mi trece prin minte;de aceasta data am facut-o cu rubarba daca tot avem asa ceva prin magazine iar gustul a fost mai mult decat bun!
Intr-un vas pe foc se pun rubarba spalata si taiata cubulete,ghimbirul curatat de coaja si la fel taiat,2linguri cu zahar,50ml apa,zeama de lamaie apoi se lasa pe foc mic amestecand,15-20min iar la final se paseaza bine cu blenderul vertical si se lasa deoparte sa se raceasca
Intr-o cratita se pune smantana si se adauga lapte,zaharul ramas,sare apoi se lasa pe foc mic doar cat se topeste zaharul
Se toarna jumatate peste galbenusurile care au fost frecate intr-un castron amestecand continuu,se pune vasul pe bain marie,se amesteca pana se ingroasa
Restul amestecului de smantana cu lapte,se amesteca cu piureul de rubarba apoi se rastoarna peste crema de galbenus
Dupa omogenizare,se lasa sa se raceasca bine apoi se rastoarna intr-o cutie cu capac,se lasa la congelator 3-4ore,timp in care din 30 in 30 de minute,se scoate cutia si se amesteca sau se mixeaza energic
Pentru sosul de rubarba,se pune intr-un vas mic pe foc rubarba taiata cubulete si zaharul,se amesteca iar cand s-a format sosul se opreste focul si se lasa sa se raceasca
Se serveste inghetata in cupe cu sos deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post