Pe timpul verii, cea mai buna racoritoare este inghetata facuta in casa, iar aceasta reteta are un gust incredibil de bun si o aroma deosebita.
Pepenele taiat, curatat de seminte, pulpa taiata cubulete, pasata cu blenderul vertical, piureul pus intr-un vas pe foc si se lasa pana scade apa din el, amestecand mereu; la final se adauga zeama de lamaie si putina coaja rasa, apoi se lasa deoparte sa se raceasca bine (se poate pune in congelator pentru 10-15 min).
Separat intr-un vas se bate bine frisca, iar cand incepe sa se intareasca, se adauga zahar cate putin, se adauga piureul de pepene, se amesteca usor cu o spatula, se incorporeaza si pepitele de ciocolata, apoi se rastoarna compozitia intr-o cutie cu capac, se lasa la congelator 3-4 ore, timp in care, din 30 in 30 min, se scoate cutia si se amesteca bine cu o furculita pentru a rezulta o inghetata fina.
Se serveste in bol, iar deasupra se pune toping de fructe de padure sau ciocolata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post