Inghetata de cirese amare

Inghetata de cirese este foarte rapida si gustoasa. Este un desert rece adorat si de catre cei mici, potrivit pentru zilele calde. Profitati de ciresele proaspete pentru a face aceasta delicioasa inghetata.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600-700 gr cirese amare
  • 500 ml apa
  • 500 gr zahar
  • jumatate baton de vanilie
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se spala ciresele si se strivesc cu samburii impreuna. Separat se pune zaharul cu apa si vanilia la fiert, iar dupa ce se raceste se adauga sucul de la cirese si zeama de lamaie. Se ametseca totul bine, dupa care se trecoara printr-o sita fina si se toarna in cupe, care se tin la frigider pana la servire.


Inghetata de cirese se serveste in cupe cu frisca si cu fructe.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni

Bun tare miezul asta de lapte, si in acelasi timp tare decorativ...unde mai pui ca-i si foarte versatil...te poti juca cu el...

Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala