Inghetata de ciocolata cu smantana

Inghetata de ciocolata cu smantana este o reteta de ciocolata de casa foarte cremoasa, cu aroma intensa de ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml smantana grasa
  • 110 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 50 g zahar tos
  • 200 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 4 linguri cacao fina.

Mod de preparare

Am mixat bine galbenusurile cu zaharul pudra, pana s-a facut ca o maioneza, dupa care am incorporat smantana.

Am topit ciocolata la bain marie, apoi am incorporat-o in smantana, am adaugat si cacao totodata.

Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul tos pana ce se topeste zaharul, apoi le amestecam cu crema de smantana, cu ajutorul unei spatule, miscari usoare de jos in sus, dinspre exterior spre interior.

Eu am pus compozitia in masina de inghetata si am lasat-o sa-si faca treaba pentru 40 de min, dupa care vasul la congelator pentru 2 ore. Daca nu aveti masina de inghetata, o puneti intr-o cutie/ vas, o dati la congelator pentru 4 ore si amestecati in ea din ora in ora ca sa nu se formeze ace.

Puteti obtine o inghetata de casa delicioasa si daca folositi iaurt.


Servim inghetata de ciocolata cu sos de ciocolata sau cappucino, frisca si fistic macinat, fursecuri.
Mai multe retete, pe:http://pasiunilealynei.wordpress.com/

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors