Inghetata de ciocolata cu frisca

Se dizolva cacaua in doua linguri de apa frecand amestecul energic, pentru deplina omogenizare. Se pune cacaua in laptele rece impreuna cu zaharul si

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 250 gr zahar tos
  • 2 linguri de cacao
  • 3 oua
  • vanilie
  • 1 lingura de zeamil
  • 150 gr de frisca

Mod de preparare

Se dizolva cacaua in doua linguri de apa frecand amestecul energic, pentru deplina omogenizare. Se pune cacaua in laptele rece impreuna cu zaharul si se fierbe amestecul pe foc mic. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un sfert de ora, dupa care se adauga vanilia si se omogenizeaza amestecul. Se bat spuma ouale, se toarna incet in lapte, amestecand cu o lingura de lemn, si se pune vasul din nou pe foc. Se desface zeamilul in apa rece, se pune peste lapte, se fierbe incet amestecand fara intrerupere, ca sa nu se prinda compozitia de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat ca o smantana, se ia de pe foc si se raceste, apoi se amesteca cu frisca. Se rastoarna in forme speciale care se introduc pentru doua ore in congelator.
Alte retete culinare:

Ciocolata de casa

Mere la cuptor

Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post