Se dizolva cacaua in doua linguri de apa frecand amestecul energic, pentru deplina omogenizare. Se pune cacaua in laptele rece impreuna cu zaharul si
Se dizolva cacaua in doua linguri de apa frecand amestecul energic, pentru deplina omogenizare. Se pune cacaua in laptele rece impreuna cu zaharul si se fierbe amestecul pe foc mic. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un sfert de ora, dupa care se adauga vanilia si se omogenizeaza amestecul. Se bat spuma ouale, se toarna incet in lapte, amestecand cu o lingura de lemn, si se pune vasul din nou pe foc. Se desface zeamilul in apa rece, se pune peste lapte, se fierbe incet amestecand fara intrerupere, ca sa nu se prinda compozitia de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat ca o smantana, se ia de pe foc si se raceste, apoi se amesteca cu frisca. Se rastoarna in forme speciale care se introduc pentru doua ore in congelator.
Alte retete culinare:
Ciocolata de casa
Mere la cuptor
Prajitura cu gem si cacao
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios