Inghetata de ciocolata

Se cerne cacaua, se dizolva in doua linguri de apa rece amestecand fara intrerupere, dupa care se pune in lapte si se fierbe pe foc mic, impreuna cu z

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650 ml lapte
  • 250 g zahar tos
  • 2 linguri de cacao
  • 5 oua
  • vanilie

Mod de preparare

Se cerne cacaua, se dizolva in doua linguri de apa rece amestecand fara intrerupere, dupa care se pune in lapte si se fierbe pe foc mic, impreuna cu zaharul tos. Se raceste amestecul si se adauga vanilia si ouale batute spuma si puse pe rand. Amestecul se omogenizeaza, apoi se pune vasul pe foc mic si se fierbe amestecand fara intrerupere. Cand crema arata ca o smantana groasa, se trage vasul de pe foc, se rastoarna compozitia in forme speciale de inghetata si se introduc in congelator pentru doua ore.
Alte retete:

Tarta cu zmeura si branza dulce

Prajitura cu caise

Lapte de pasare

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post