Inghetata de casa cu vanilie

Inghetata cu vanilie este delicioasa si o puteti pregati si in casa. Cremozitatea aceste retete de ingheteta de casa vine de la smantana si oua. Este delicioasa si racoritoare!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de smantana
  • 1 cana de lapte integral
  • 3/4 cana de zahar
  • un varf cutit de sare
  • 1 pastaie de vanilie
  • 6 galbenusuri de ou
  • 3/4 lingurita de extract de vanilie

Mod de preparare

Acesta reteta de inghetata cu vanilie am vrut sa o fac cu cateva saptamani in urma, dar timpul nu mi-a permis. Chiar daca nu sunteti fani ai inghetatei cu vanilie ci a celei cu cacao, aceasta inghetata cu vanilie este dea dreptul irezistibila. Desigur daca doriti se poate folosi ca topping ciocolata topita sau cateva linguri de fructe din compot prospat sau fructe proaspete asa cum am facut eu aici, dar o astfel de inghetata poate fi servita ca atare.

Ca orice alta reteta de inghetata, si aceasta trebuie preparata cu o zi inainte de a fi servita, pentru a avea timp suficient sa inghete.
Desi la inceput o sa vi se para complicat de preparat, nu este deloc atat de greu cum pare.

Intr-o cratita pus la foc mediu, combinati o cana de smantana impreuna cu lapte, zahar si sare, amestecand pana cand zaharul se dizolva in totalitate. Desfaceti pastaia de vanilie, scoateti semintele, le puneti la amestecul de mai sus si acoperiti cratita.

Luati vasul de pe foc si lasati deoparte, la temperatura camerei, timp de 30 de minute. In acelasi timp, se toarna si celalalt pahar de smantana.

Intr-un bol mediu, amestecati impreuna galbenusurile de ou pana la albire. Turnati incet si treptat acest amestec la cel de smantana si se bate pana la omogenizare, apoi se toarna din nou in cratita.

Asezati cratita la foc mediu si se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn. Odata ce compozitia incepe sa se ingroase, indepartati vasul de pe foc.

Se toarna crema obtinuta printr-o sita cu ochiuri fine si se adauga si extractul de vanilie.

Puneti vasul cu crema deasupra unui bol cu apa rece pana cand crema ajunge la temperatura camerei.

Dati la frigider si lasati sa inghete, pentru opt ore sau chiar peste noapte.


Serviti inghetata cu vanilie ca atare sau alaturi de o felie de negresa.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors