Inghetata de casa cu vanilie

Inghetata cu vanilie este delicioasa si o puteti pregati si in casa. Cremozitatea aceste retete de ingheteta de casa vine de la smantana si oua. Este delicioasa si racoritoare!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de smantana
  • 1 cana de lapte integral
  • 3/4 cana de zahar
  • un varf cutit de sare
  • 1 pastaie de vanilie
  • 6 galbenusuri de ou
  • 3/4 lingurita de extract de vanilie

Mod de preparare

Acesta reteta de inghetata cu vanilie am vrut sa o fac cu cateva saptamani in urma, dar timpul nu mi-a permis. Chiar daca nu sunteti fani ai inghetatei cu vanilie ci a celei cu cacao, aceasta inghetata cu vanilie este dea dreptul irezistibila. Desigur daca doriti se poate folosi ca topping ciocolata topita sau cateva linguri de fructe din compot prospat sau fructe proaspete asa cum am facut eu aici, dar o astfel de inghetata poate fi servita ca atare.

Ca orice alta reteta de inghetata, si aceasta trebuie preparata cu o zi inainte de a fi servita, pentru a avea timp suficient sa inghete.
Desi la inceput o sa vi se para complicat de preparat, nu este deloc atat de greu cum pare.

Intr-o cratita pus la foc mediu, combinati o cana de smantana impreuna cu lapte, zahar si sare, amestecand pana cand zaharul se dizolva in totalitate. Desfaceti pastaia de vanilie, scoateti semintele, le puneti la amestecul de mai sus si acoperiti cratita.

Luati vasul de pe foc si lasati deoparte, la temperatura camerei, timp de 30 de minute. In acelasi timp, se toarna si celalalt pahar de smantana.

Intr-un bol mediu, amestecati impreuna galbenusurile de ou pana la albire. Turnati incet si treptat acest amestec la cel de smantana si se bate pana la omogenizare, apoi se toarna din nou in cratita.

Asezati cratita la foc mediu si se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn. Odata ce compozitia incepe sa se ingroase, indepartati vasul de pe foc.

Se toarna crema obtinuta printr-o sita cu ochiuri fine si se adauga si extractul de vanilie.

Puneti vasul cu crema deasupra unui bol cu apa rece pana cand crema ajunge la temperatura camerei.

Dati la frigider si lasati sa inghete, pentru opt ore sau chiar peste noapte.


Serviti inghetata cu vanilie ca atare sau alaturi de o felie de negresa.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vitel

 O ciorba clasica romaneasca, plina de legume care este pe placul tuturor .!!!!   ,,Meniu copii""

Ciorba taraneasca de vitel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala