Se bat spuma albusurile, impreuna cu zaharul tos si cu o jumatate de lingurita de esenta de rom (sau o lingura de rom), pana cand incep sa se intareas
Se bat spuma albusurile, impreuna cu zaharul tos si cu o jumatate de lingurita de esenta de rom (sau o lingura de rom), pana cand incep sa se intareasca. Atunci se adauga si galbenusurile, precum si zeama de Ia compot. Se amesteca putin, se pune vasul intr-un altul mai larg, cu apa clocotita, aflat pe foc. Se bate cu telu pana cand incepe sa se lege compozitia si devine spumoasa. Atunci, se muta intr-un vas cu apa rece. Dupa ce s-a racit complet, se adauga frisca si se omogenizeaza.
Se repartizeaza in cupe si se introduce la congelator.
Alte dulciuri retete recomandate
Galuste cu prune
Inghetata de zmeura
Inghetata cu capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post