Inghetata de alune cu frisca

Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar. Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina. Se bate cu telul pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 200 ml de lapte
  • 300 ml smantana
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 180 g alune pralinate
  • 2 foi de gelatina
  • 1 lingura lighior de alune
  • 200 g smantana dulce
  • frisca pentru ornat
  • Pentru gelatina de cafea:
  • 5 lingurite de cafea
  • 2 lingurite de nes
  • 150 g zahar
  • 8 foi de gelatina

Mod de preparare

Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar.

Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina.

Se bate cu telul pana se dizolva complet gelatina si se pune la frigider.

Separat, se amesteca laptele, smantana si alunele pralinate si se pun la foc.

Cand se infierbanta, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, lichio­rul de alune si 2 foi de gelatina. Se lasa sa dea un clocot, avand grija sa nu se taie, apoi se lasa la racit.

Se serveste punand in castronele un strat de gelatina de cafea peste care se adauga inghetata de alune si se acopera cu frisca preparata din smantana dulce.
Se decoreaza cu un praf de cacao.

Alte dulciuri recomandate

Prajitura cu lamaie

Prajitura nuci

Prajituri cu mere

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors