Inghetata cu rom si coniac

1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa. 2. Se adauga laptele care se toarna treptat amestecand continuu. 3.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 375 ml firsca
  • 100 g zahar
  • 2 ligurinte esenta de vanilie
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 2 linguri rom negru
  • 2 linguri coniac

Mod de preparare

1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa.

2. Se adauga laptele care se toarna treptat amestecand continuu.

3. Se pune vasul la bain-marie, la foc potrivit. Se amesteca tot timpul in vas. Compozitia nu trebuie sa fiarba!

4. Compozitia trebuie sa stea pe foc pana cand se ingroasa.

5. Se ia vasul de pe foc, si se lasa compozitia la racit. Se amesteca din cand in cand.

6. Cand compozitia este rece se adauga frisca, esenta de vanilie, romul, coniacul si nucsoara.

7. Se amesteca bine si se pune la congelat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors