Inghetata cu petale de trandafiri

Deserturi racoritoare de vara Ca in fiecare primavara dulceata de trandafiri si petalele de trandafiri puse la borcan pentru tot timpul anului sunt o prioritate pentru mine!

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l frisca vegetala
  • 500 gr petale de trandafiri
  • ( pentru 1 kg sunt necesare 125 flori de trandafiri+ 1 kg.zahar+ 1 plic sare de lamaie
  • frecate bine cu cel putin o zi inainte de a fi folosite)

Mod de preparare

Se pune la robot frisca lichida si se mixeaza pret de cateva minute, nu foarte mult, cam 3 minute si frisca lichida devine o frisca foarte consistenta, se adauga petalele de trandafiri si se omogenizeaza compozitia, dupa care se da la congelator pentru cateva ore; din cand in cand se scoate bolul in care este pusa si se mai amesteca usor sa nu faca ace de gheata.

Se serveste cu putin sirop de la petalele de trandafiri.

Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors