Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa. Se amesteca si se lasa putin la racit. Se bate cu
Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa.
Se amesteca si se lasa putin la racit.
Se bate cu telul smantana intr-o alta cratita si apoi se incorporeaza in smantana ciocolata topita.
Se adauga stafidele bine spalate, ciresele confiate si ciocolata rasa.
Se toarna preparatul intr-o forma de metal cu o capaciÂtate de 1 I, se netezeste suprafata si se pune forma in congelator pentru o noapte.
A doua zi, se zdrobeste restul de ciocolata si se topeste intr-o craticioara, in bain-marie.
Se scoate forma din congelator, se cufunda cateva secunde in apa calda, apoi se rastoarna pe un platou.
Se inlatura forma de metal si se toarna peste inghetata ciocolata topita.
In contact cu gheata, aceasta se va intari imediat.
Se poate servi cu frisca.
Alte dulciuri recomandate
Prajituri cu visine
Tort cu visine
Placinta visine
Cum ziceam, incerc sa descopar vinetele si combinatiile in care le-as putea folosi si care mi-ar fi pe plac. Aceasta este una...
Musaca cu vinete coapte si piept de puiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala