Inghetata cu ciocolata si stafide

Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa. Se amesteca si se lasa putin la racit. Se bate cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 75 g ciocolata rasa
  • 100 g stafide
  • 50 g cirese confiate
  • 450 ml smantana grasa

Mod de preparare

Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa.

Se amesteca si se lasa putin la racit.

Se bate cu telul smantana intr-o alta cratita si apoi se incorporeaza in smantana ciocolata topita.

Se adauga stafidele bine spalate, ciresele confiate si ciocolata rasa.

Se toarna preparatul intr-o forma de metal cu o capaci­tate de 1 I, se netezeste suprafata si se pune forma in congelator pentru o noapte.

A doua zi, se zdrobeste restul de ciocolata si se topeste intr-o craticioara, in bain-marie.

Se scoate forma din congelator, se cufunda cateva secunde in apa calda, apoi se rastoarna pe un platou.

Se inlatura forma de metal si se toarna peste inghetata ciocolata topita.

In contact cu gheata, aceasta se va intari imediat.
Se poate servi cu frisca.

Alte dulciuri recomandate

Prajituri cu visine

Tort cu visine

Placinta visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Cum ziceam, incerc sa descopar vinetele si combinatiile in care le-as putea folosi si care mi-ar fi pe plac. Aceasta este una...

Musaca cu vinete coapte si piept de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala