Inghetata cu ciocolata si stafide

Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa. Se amesteca si se lasa putin la racit. Se bate cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 75 g ciocolata rasa
  • 100 g stafide
  • 50 g cirese confiate
  • 450 ml smantana grasa

Mod de preparare

Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa.

Se amesteca si se lasa putin la racit.

Se bate cu telul smantana intr-o alta cratita si apoi se incorporeaza in smantana ciocolata topita.

Se adauga stafidele bine spalate, ciresele confiate si ciocolata rasa.

Se toarna preparatul intr-o forma de metal cu o capaci­tate de 1 I, se netezeste suprafata si se pune forma in congelator pentru o noapte.

A doua zi, se zdrobeste restul de ciocolata si se topeste intr-o craticioara, in bain-marie.

Se scoate forma din congelator, se cufunda cateva secunde in apa calda, apoi se rastoarna pe un platou.

Se inlatura forma de metal si se toarna peste inghetata ciocolata topita.

In contact cu gheata, aceasta se va intari imediat.
Se poate servi cu frisca.

Alte dulciuri recomandate

Prajituri cu visine

Tort cu visine

Placinta visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors